Aanwinstenlijst: verschil tussen versies

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '==Omschrijving== ===Archiefterminologie=== ====Lexicon van Nederlandse Archieftermen (1983)==== Een '''aanwinstenlijst''' is een lijst van [[archiefbescheiden|be...')
 
k
Regel 17: Regel 17:
  
 
''Toelichting''
 
''Toelichting''
* Een volledige ''staat van aanwinsten'' zal ook bevatten de vermelding van wie de [[archiefbescheiden|bescheiden]] zijn overgenomen en - voor zover deze bij een reeds [[overbrengen|overgebracht]] [[archief]] behoren - bij welk archief ze zijn geplaatst. [[Handleiding]] § 36: "Stukken die, uit een archief afgedwaald, door schenking of aankoop weder daarin terugkomen, mogen daarmede weder worden vereenigd, indien hunne afkomst uit het archief duidelijk blijkt".
+
* Een volledige ''staat van aanwinsten'' zal ook bevatten de vermelding van wie de [[archiefbescheiden|bescheiden]] zijn overgenomen en - voor zover deze bij een reeds [[overdracht|overgebracht]] [[archief]] behoren - bij welk archief ze zijn geplaatst. [[Handleiding]] § 36: "Stukken die, uit een archief afgedwaald, door schenking of aankoop weder daarin terugkomen, mogen daarmede weder worden vereenigd, indien hunne afkomst uit het archief duidelijk blijkt".
  
 
''Overgenomen uit''
 
''Overgenomen uit''

Versie van 1 jan 2011 om 16:17

Omschrijving

Archiefterminologie

Lexicon van Nederlandse Archieftermen (1983)

Een aanwinstenlijst is een lijst van bescheiden die in een bepaald tijdvak in een archiefbewaarplaats werden opgenomen.

Toelichting

  • De term staat van aanwinsten wordt in de praktijk niet meer gehanteerd.

Overgenomen uit


Nederlandse Archiefterminologie (1962)

Een staat van aanwinsten is een lijst van bescheiden, die in een bepaald tijdvak in een archiefbewaarplaats werden opgenomen.

Toelichting

  • Een volledige staat van aanwinsten zal ook bevatten de vermelding van wie de bescheiden zijn overgenomen en - voor zover deze bij een reeds overgebracht archief behoren - bij welk archief ze zijn geplaatst. Handleiding § 36: "Stukken die, uit een archief afgedwaald, door schenking of aankoop weder daarin terugkomen, mogen daarmede weder worden vereenigd, indien hunne afkomst uit het archief duidelijk blijkt".

Overgenomen uit

  • NAT, lemma 102.


Relaties

UF:

BT:

NT:

RT:

Externe verwijzingen

Voorbeeld

Toevoegen bij register:

Toevoegen bij rubriek: De verouderde term hoofd.