Hoofdmenu openen

ArchiefWiki?

ArchiefWiki.org is een initiatief van Nederlandse en Vlaamse archivarissen met als doel het digitaliseren van archivistische naslagwerken tot open content voor archivarissen en archiefgebruikers. Door het ontwikkelen van een digitaal referentiepunt trachten we deze 'klassiekers' ook te dynamiseren en te actualiseren. Daarnaast willen we met ArchiefWiki ook het gebruik van wiki's als tool in de archiefsector promoten.

Op dit moment zijn er in de ArchiefWiki twee projecten in uitvoering:

Samen Werkt!

Een wiki heeft pas zin als we het samen verder opbouwen. Wij zorgden voor een basis, aan jullie, archivarissen en archiefgebruikers, om er verder mee aan de slag te gaan. Aarzel niet om je steentje bij te dragen en kijk even op de werklijst wat er te doen valt!

Wil je meedenken over de ArchiefWiki? Dat kan! Meld je aan bij de ArchiefWiki-groep op KIA en participeer in de discussies. We zijn steeds benieuwd naar suggesties en verfrissende idee├źn.

Delen!

Je leert als je deelt, ook op de ArchiefWiki. Ieder artikel of pagina kan je delen naar je Facebook, Twitter, Google+ en andere sociale media of e-mail. De nodige links vind je onderaan de zijbalk. Daarnaast kan je met een aantal gadgets/widgets de zoekmachine van de ArchiefWiki toevoegen op je blog of website.

Alle informatie op deze website valt, tenzij anders vermeld, onder een Creative Commons (BY-SA) licentie.