Bewerken van Index

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven, naast andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

This page supports semantic in-text annotations (e.g. "[[Is specified as::World Heritage Site]]") to build structured and queryable content provided by Semantic MediaWiki. For a comprehensive description on how to use annotations or the #ask parser function, please have a look at the getting started, in-text annotation, or inline queries help pages.

Huidige versie Uw tekst
Regel 4: Regel 4:
 
|Term_Bron_Omschrijving=a. Register van gegevens in een archiefstuk van grotere omvang of van archiefbescheiden in een archiefbestanddeel in een andere systematiek dan de volgorde waarin deze in het archiefstuk of archiefbestanddeel voorkomen onder opgave van de vindplaatsen van de gegevens en archiefbescheiden.
 
|Term_Bron_Omschrijving=a. Register van gegevens in een archiefstuk van grotere omvang of van archiefbescheiden in een archiefbestanddeel in een andere systematiek dan de volgorde waarin deze in het archiefstuk of archiefbestanddeel voorkomen onder opgave van de vindplaatsen van de gegevens en archiefbescheiden.
  
b. Register van gegevens in verbalen onder opgave van de vindplaatsen van de archiefbescheiden in de serie verbalen.
+
b. Register van gegevens in [[verbaal_(II)|verbalen]] onder opgave van de vindplaatsen van de archiefbescheiden in de [[serie]] verbalen.
|Term_Bron_Toelichting=* De ''index'' kan zijn een opgave van persoons- of plaatsnamen, alfabetisch gerangschikt, of van zaken of onderwerpen in trefwoorden, eveneens alfabetisch gerangschikt of systematisch volgens archiefcode. De opgave van de vindplaats kan zijn een volgnummer, een datering of impliciet, bijvoorbeeld in een alfabetische plaatsing.
+
|Term_Bron_Toelichting=* De ''index'' kan zijn een opgave van persoons- of plaatsnamen, alfabetisch gerangschikt, of van zaken of [[onderwerp]]en in trefwoorden, eveneens alfabetisch gerangschikt of systematisch volgens [[archiefcode]]. De opgave van de vindplaats kan zijn een volgnummer, een [[datering]] of impliciet, bijvoorbeeld in een alfabetische plaatsing.
* De rubrieken van een index onder b. werden wel opgesomd in de vorm van een hoofdenlijst, dus als inhoudsopgave van de index.
+
* De [[rubriek_(II)|rubrieken]] van een index onder b. werden wel opgesomd in de vorm van een [[hoofdenlijst]], dus als [[inhoudsopgave]] van de index.
* Het vervaardigen van een index heet indiceren of indexeren.
+
* Het vervaardigen van een index heet [[indiceren]] of [[indexeren]].
* Een alfabetische index met namen wordt ook wel een klapper genoemd; het vervaardigen ervan heet klapperen.
+
* Een alfabetische index met namen wordt ook wel een [[klapper]] genoemd; het vervaardigen ervan heet [[klapperen]].
  
* De index onder b. kan ook omschreven worden als een op onderwerp (rubriekmatig) ingericht register, waarin besluiten, ingekomen stukken en minuten van uitgaande stukken zijn ingeschreven, met vermelding van datum en nummer van agendering en/of afdoening.
+
* De index onder b. kan ook omschreven worden als een op [[onderwerp]] ([[rubriek]]matig) ingericht [[register]], waarin [[besluit]]en, ingekomen [[stuk]]ken en [[minuut|minuten]] van uitgaande stukken zijn ingeschreven, met vermelding van datum en nummer van [[Agenda|agendering]] en/of afdoening.
|Term_Bron_Relatie=Register,gegeven,archiefstuk,archiefbescheiden,archiefbestanddeel,verbaal_(II),serie,onderwerp,archiefcode,datering,rubriek_(II), hoofdenlijst,inhoudsopgave,indiceren,indexeren,klapper,rubriek,register,besluit,stuk,minuut,agenda
+
|Term_Bron_Relatie=Register,gegeven,archiefstuk,archiefbescheiden,archiefbestanddeel
 
|Term_Bron_Referentie=ANV, lemma 142
 
|Term_Bron_Referentie=ANV, lemma 142
 
|Term_Bron_Categorie=ANV2003
 
|Term_Bron_Categorie=ANV2003
Regel 127: Regel 127:
  
 
==Voorbeeld==
 
==Voorbeeld==
 
[[Categorie:Terminologie]]
 
[[Categorie:ANV2003]]
 
[[Categorie:Handleiding1898]]
 
[[Categorie:Lexicon1983]]
 
[[Categorie:NAT1962]]
 
[[Categorie:NEN-ISO15489]]
 
[[Categorie:Ontsluiting]]
 

Let op: alle bijdragen aan ArchiefWiki worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen (zie ArchiefWiki:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjabloon: