Eisen beheer van digitale archiefbescheiden

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

B 1. Opname: het aangeboden digitaal archiefstuk (ADA)[bewerken]

De procedure voor opname van het aangeboden digitaal archiefstuk (ADA) moet zodanig zijn, dat het verdere beheer adequaat kan worden uitgevoerd.

Nadere eisen opname ADA

B 2. Opname: creatie van het opgenomen digitaal archiefstuk (ODA)[bewerken]

Bij de opname dient het aangeboden digitaal archiefstuk (ADA) qua vorm, structuur en inhoud geschikt te zijn voor langetermijnbewaring.

Nadere eisen creatie ODA

B 3. Bewaarstrategie[bewerken]

De beheerorganisatie bewaart archiefbescheiden volgens de van tevoren beschreven, risicogerichte strategie en volgt externe ontwikkelingen om de gewenste resultaten te verzekeren.

Nadere eisen bewaarstrategie

B 4. Opslag en beheer van het opgenomen digitale archiefstuk (ODA)[bewerken]

Zaken als de toepassing van migratie, conversie, checksums, kopiëren, gescheiden opslag en de procesgeschiedenis moeten worden vastgelegd als beheerinformatie, zodat de betrouwbaarheid van de beheerde archiefbescheiden kan worden aangetoond en gecontroleerd.

Nadere eisen opslag en beheer ODA

B 5. Informatiemanagement[bewerken]

Het is noodzakelijk dat tevoren wordt vastgelegd welke minimumeisen aan de metadata voor het opgenomenen digitaal archiefstuk (ODA) worden gesteld.

Nadere eisen informatiemanagement

B 6. Toegangsbeheer[bewerken]

Voor het inzien van een beschikbaar digitaal archiefstuk (BDA) zijn regels opgesteld, die recht doen aan de door de beoogde gebruikersgroep gewenste openbaarheid en toegankelijkheid alsmede aan de in de toegangsinformatie vastgelegde voorwaarden.

Nadere eisen toegangsbeheer

Navigatie[bewerken]

Eisen