Help:Afkortingen namen archiefinstellingen

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Afkortingen voor de namen van archiefinstellingen verwijzen door naar de eigenlijke pagina van de archiefinstelling. Voorbeeld: Bij zoeken naar BHIC word je automatisch doorverwezen naar de pagina van het Brabants Historisch Informatie Centrum.

Om een doorverwijspagina voor een afkorting te maken, maak je een nieuwe pagina met als titel de afkorting en met de volgende inhoud:

#DOORVERWIJZING [[Naam archiefinstelling]]

Voorbeeld: Om de afkorting SAH te laten doorverwijzen naar de pagina van het Stadsarchief 's-Hertogenbosch, maak je een nieuwe pagina getiteld "SAH" en met de volgende inhoud:

#DOORVERWIJZING [[Stadsarchief 's-Hertogenbosch]]

Omdat de alfabetische lijst van afkortingen hoofdletterkritisch is (hij sorteert eerst de hoofdletters en daarna pas de kleine letters) worden de afkortingen in HOOFDLETTERS aangemaakt.

Vergeet niet om aan deze pagina de categorie/tag "Afkortingen namen archiefinstellingen" toe te voegen. De afkorting wordt dan opgenomen in de lijst met alle afkortingen.

Meerdere afkortingen voor één archiefinstelling[bewerken]

Als er meerdere afkortingen in omloop zijn voor dezelfde archiefinstelling, maak dan voor iedere afkorting een doorverwijspagina zoals hierboven uitgelegd.

Één afkorting voor meerdere archiefinstellingen[bewerken]

Als dezelfde afkorting in omloop is voor meerdere archiefinstellingen, dan moet een speciale verwijspagina worden gemaakt.

Voorbeeld: om de afkorting GAR te laten verwijzen naar de pagina's van de gemeentearchieven van Roosendaal en Rotterdam, maak je een nieuwe pagina aan getiteld "GAR" en met de volgende inhoud:

Bedoel je:
* [[Gemeentearchief Roosendaal]]
* [[Gemeentearchief Rotterdam]]

Vergeet niet om ook aan deze pagina de categorie/tag "Afkortingen namen archiefinstellingen" toe te voegen.