Help:KaartHandleiding

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo, leuk dat je mee wilt helpen bouwen aan de Archievenkaart! We kunnen namelijk nog wel wat hulp gebruiken, zie de Werklijst.

Deze korte handleiding (die zelf ook wat hulp kan gebruiken!) helpt je op weg. Heb je vragen? Stel ze gerust in de groep ArchiefWiki op Archief 2.0. Succes!

Nieuw archief toevoegen[bewerken]

Als je een nieuwe pagina voor een archief wilt toevoegen, kijk dan eerst even of die al niet bestaat. Je kunt naar de lijst met archieven gaan, die al een pagina hebben, of zoeken naar het archief via het zoekveld bovenaan iedere pagina.

Voor nieuwe pagina's is een sjabloon beschikbaar wat je zo kunt invullen met de gegevens van jouw archief. We proberen voor alle pagina's namelijk dezelfde layout te hanteren, omdat dit handig is voor gebruikers. Maar je zult ongetwijfeld merken dat het sjabloon niet in alle bijzondere gevallen voorziet. Ga dan af op je eigen gevoel en stel je pagina naar eigen inzicht verder samen. Vraag eventueel advies via de groep ArchiefWiki.

Vul op Formulier:Archieven de naam in van een archiefinstelling voor het aanmaken van een nieuwe pagina. Let op: wat je invult in de box wordt de naam van de nieuwe pagina in de wiki, dus gebruik de officiële naam van de archiefinstelling! Na Aanmaken kom je meteen in de bewerkingsmodus van je nieuwe pagina waar je, met hulp van de uitleg, de gegevens van de archiefinstelling kunt invullen in het sjabloon. Kijk ook naar enkele voorbeelden, zoals de pagina's van het BHIC en het Stadsarchief 's-Hertogenbosch.

<createarticle> type=createarticle preload=Template:Archieven buttonlabel=Aanmaken </createarticle>