Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Afschrift

4 bytes verwijderd, 11 mrt 2011 17:10
k
geen bewerkingssamenvatting
* Voor de vraag, of een afschrift authentiek mag worden genoemd, is de meer of mindere feilloosheid van geen betekenis. Van belang is alleen, of het afschrift voldoet aan de vormvereisten, die op het moment van uitgifte golden, en of het door de bevoegde persoon werd gegeven.
* De term [[transsumpt]] is verouderd.
* Afschriften, die aan geen vormvereiste voldoen (niet voor kopie conform zijn getekend, niet gedateerd), noemt men wel eenvoudige afschriften of simpele [[kopie]]ënkopieën.
* Een bijzondere vorm van afschriften zijn [[net]]-exemplaren van [[resolutie]]s en [[notulen]], die worden gemaakt b.v., omdat de minuten minder goed leesbaar zijn. Evenals de minuten zelf zijn deze [[net]]-exemplaren bestemd om te berusten in het [[archief]] van de instelling of de persoon, die ze heeft opgemaakt.
* Meer moderne vormen zijn de [[doorslag]] en de [[afdruk]]. Men vergelijke hiervoor ook de toelichting onder [[minuut]].
* Een zeer speciale vorm van een afschrift is de [[transcriptie]]: een afschrift in andere letters of symbolen dan het geschrift, waarnaar het is vervaardigd.
* Synoniem is [['''kopie]]'''.
''Overgenomen uit''
''Toelichting''
* Afschriften, die aan geen vormvereiste voldoen (niet voor kopie conform zijn getekend, niet gedateerd), noemt men wel eenvoudige afschriften of simpele [[kopie]]ënkopieën.
* Een bijzondere vorm van afschriften zijn [[net]]-exemplaren van [[resolutie]]s en [[notulen]], die worden gemaakt b.v., omdat de minuten minder goed leesbaar zijn. [[Handleiding]] § 89: "Bij [[resolutie]]s en [[notulen]] onderscheide men: ... d. het [[net]]. Dit is een afschrift der [[minuut]], bestemd om onder het college, waarvan het de resoluties of notulen bevat, te blijven berusten".
== Relaties ==
UF: [['''Kopie]]'''
BT: [[Document]]
1.092

bewerkingen

Navigatiemenu