Verkeer van depot naar studiezaal

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Automatische deuren of evt. elleboogopeners zoals in een ziekenhuis, zijn geen overbodige luxe voor de route van depot naar studiezaal. Alle deuren zijn bij mij automatisch en gaan met een dranger open en weer dicht zodra ze me aan zien komen. Alleen de depotdeuren gaan op een elleboogschakelaar maar ook met een dranger open en dicht. De deur van de studiezaal richting depots gaat op mijn vingerscan en sluit snel achter me.

Zo zijn deuren van 100 cm i.p.v. 90 cm breed ook zeer prettig. Zorg wel dat als je dit afspreekt dat tot op het laatst hier consequent mee wordt omgegaan en ze niet stiekem verdwijnen op de tekeningen of in het echt!

Ik had een luie trap besteld met een kleine optrede van 14 cm, maar toen de trap kwam, had die een optrede van 20 cm en kon niet meer worden veranderd, omdat je voor een luie uiteraard meer ruimte nodig hebt. Jammer, zeker als je rekent dat ik met mijn geboortejaar 1956 tot de eerste lichting behoor die tot 67 mag doorwerken.

Let op de draairichting van deuren. Dat kan slim en dat kan dom. Bij mij waren de twee depotdeuren wat dit betreft goed getekend, maar verkeerd uitgevoerd. Dus die zijn er met kozijn en al weer uitgegaan en vervangen.

Omdat ik 100 cm brede deuren wilde hebben, ook naar de depots, werd ik op een vrijdagmiddag gebeld met de vraag of ik het erg vond als de depotdeuren dan niet hoger werden dan 180 cm, anders kon men de brandwerenheid ervan niet certificeren en of ik maar direct wilde beslissen, want anders zou de bouw vertraging oplopen. Ik ben 184 cm lang, maar heb nog niet vaak mijn hoofd gestoten. De breedte van een meter is nog steeds handig.

De simpele lift is van Axess liften Barneveld. Type Cibes A-5000 lift. De techniek zit naast de lift. Het grootste voordeel is, dat boven en onder geen extra technische ruimte nodig is. In ons geval geen extra verdieping in de kelder en geen puist op dak. De machinekamer voor de lift is desondanks gebouwd met een keurige deur er voor, stond immers op tekening.